Wie ben ik


 

Ik startte mijn carrière als administratief medewerker bij een accountskantoor in de jaren ’80, mijn HBO personeel en arbeidsstudie heb ik als avondstudie in de jaren ’90 afgerond. In de jaren ’90 verschillende commerciële, secretariële en projectleiders rollen gehad. In 2000 aanvaardde ik mijn eerste baan als Human Resource Adviseur bij een architecten | adviesbureau. In 2002 ben ik gestart als zelfstandig ondernemer soms met personeel maar veel zonder. Aan de slag met verschillende opdrachten bij grote en kleine organisatie. Een van mijn mooiste opdracht is HR manager voor een vloot van twaalf schepen, 486 bemanning en verantwoordelijk voor 18 miljoen personeelskosten. Super stoer. Leiderschap en ondernemend, dat was in deze opdracht nodig om koers te bepalen. Een mix van culturen, sociale achtergronden en skills. Heel bijzonder hoe zo’n divers team maanden aan boord met elkaar stevig samenwerkt en emoties deelt. 

In diverse functies van uitzendorganisatie, executive search bureau, training- en adviesbureau het vak geleerd. Breder kijken naar de vraag en breder kijken naar het aanbod. Maar vooral hoe een team te versterken of te behouden in de groei van een organisatie, dienst. Ontwikkelen van mensen door aanmoedigen, wat kan je wel in plaats van wat kan je niet. Vraagt om aandacht, aanmoedigen en aanmoedigen. Op dit moment kan ik zeggen dat ik een talent gedreven professional ben met hart voor strategisch personeelsmanagement, dynamisch leiderschap en talentmanagement als koers voor mens en organisatie. 

 

Mijn Roots 

 

Ik ben de dochter van Surinaamse, Nederlandse ouders met joodse, Engelse en Afrikaanse roots. Zij kwamen naar Europa om het sociaal en economisch beter te krijgen voor zichzelf en hun familie. Ik ben opgegroeid in de hoop op gelijke kansen en behoor tot de generatie die zich uit het economisch verval naar voren heeft moeten vechten. Ik weet als geen ander hoe belangrijk gelijke kansen voor de ontwikkeling zijn. Hierdoor ben ik mij op jonge leeftijd en in mijn loopbaan gaan interesseren voor kansarmen en zwakkeren in de maatschappij. Democratie en de totstandkoming van de democratie geeft ons de veiligheid en vrijheid zodat iedereen kan werken aan gelijke kansen met gelijke kansen. Daarvoor is emancipatie van het individu een basisfundament. 

 

Heel bewust ben ik bezig met overheid, ondernemerschap en onderwijs, een omgeving om het belang van gelijke kansen als belangrijk onderwerp in gezamenlijke verantwoordelijkheid op te pakken. Een omgeving waar ik vanuit mijn kennis, kunde en expertise een bijdrage wil leveren en mee wil samenwerken. Het onderwijs, ondernemerschap en de overheid heeft mensen nodig die de taal van de mensen spreken en die transparant de belangen afwegen. In de dagelijkse praktijk doe ik dit ook door als bruggenbouwer en sociaal ondernemer de afstand tussen de samenleving en de bestuurlijke arena te verkleinen en bij te dragen aan het ontwikkelen van gelijke kansen. Door mijn werk en identiteit weet ik de taal van verschillende mensen te spreken en mensen aan te moedigen om hun kansen te pakken, in het onderwijs, arbeidsmarkt en vooral om mee te doen in de samenleving. 

 

Met deze achtergrond, drive en kwaliteiten wil ik werken aan Nederland inclusief! Sterk, sociaal en democratisch. Een land door waarden gedreven waar we verschillen niet alleen problematiseren maar het juist als kracht zien, zodat we op het gebied van welvaart, veiligheid, onderwijs en zorg elkaar kunnen bereiken en vooral ontmoeten die recht doen aan de behoeften van alle Nederlanders. 

 

Volg mij